Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: “Geleceğin ustalarını yetiştireceğiz"

Gaziantep İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ndeki sosyal donatı alanında yeni ustaların yetiştirilmesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç arasında protokol imzalandı.
İmza töreninde açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu projenin, ara elaman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli bir proje olduğunu belirtti.
Tahmazoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile iş birliği içerisinde eğitime yönelik faaliyetlerimize devam ediyoruz. İmzaladığımız bu protokolle bu çalışmalara bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Şahinbey Belediyemizin yaptırdığı Şahinbey Oto Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 32 derslikli binamızı Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. Şahinbey Sanayi Sitemizin içerisindeki iş yerlerimizin de ihtiyacı olan ara eleman konusunda eğitim verilecek. Öğrenciler haftada bir gün buraya gelip eğitim gördükten sonra kalan günlerinde ise iş yerlerinde staj yapmak suretiyle okullarına devam etmiş olacaklar. Burada aldıkları eğitim sonrasında lise diploması alırken aynı zamanda meslek sahibi de olacaklar. Böylelikle ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacına da ciddi bir katkı sağlanmış olacak. Bu projeye desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Kılınç’a teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, Şahinbey Belediyesi ile çok önemli bir projeye imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Şahinbey Belediyemiz ile yapmış olduğumuz bu protokolle Şahinbey Oto Sanayi Sitemizde bulunan 32 derslik alanın devrini imzaladık. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun meslek eğitimi ile ilgili yapmış olduğu bu çalışma esnafımızın kanayan yarasına merhem olacak. Bu proje için kendisine teşekkür ediyorum. Bu mesleki eğitim merkezinin sanayinin içerisinde olması ayrı bir önem taşıyor. Haftanın bir günü bu kuruma gelip ders alacak olan öğrenciler diğer zamanlarda sanayinin içerisindeki ustaların yanında meslek öğrenecekler. Toplamda 3 yıllık bir program. Buraya eğitime gelenlerin sigortasını 9’uncu sınıftan itibaren başlatıyoruz ve ücrette vereceğiz. Bu süre içerisinde ders gören öğrenciler normal liseden mezun olmuş gibi belge alacaklar.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzmanlar, 22 Temmuz'da açıklanması beklenen YKS sonuçları öncesindeki bu dönemin, doğru bir planlama ile en verimli şekilde kullanılabileceğini belirtiyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.