Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
Toplantının ana gündem maddeleri arasında enflasyonla mücadele yer aldı.
"Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda, enflasyonu kontrol altına almayı hedefleyen bütüncül politikaların uygulanmaya devam edileceği ve sürdürülebilir, kapsayıcı bir büyüme ile adil gelir dağılımını sağlayarak refah artışını kalıcı hale getirme kararlılığı vurgulandı.
Ayrıca, finansal altyapıyı güçlendirmek adına, Türkiye’de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında önemli bir yere sahip olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi (TROY) ile ilgili atılan adımlar değerlendirildi.
TROY’un kullanımını artırmak amacıyla izlenecek yol haritası kurul üyelerine sunuldu ve yaygınlaştırılması için alınacak yeni aksiyonlar ele alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Doğal gazda konut tüketicileri için yüzde 24,6 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeler 2 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025 yılı hububat alım ödemelerine bugün itibariyle başladı.
Yapımı tamamlandığında AVM, otel, ofisler, konutlar ve rezidans alanlarını kapsayacak olan V Mall Ağrı'nın, şehrin çehresini değiştirmesi ve 1800 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü ile 9 yılda akaryakıt ve zamandan toplam 108 milyar lira tasarruf ettiklerini kaydetti.