2020 yılının ilk 9 ayında yurt dışından İstanbul'a gelen turist sayısı bir önceki yıla göre 1,2 milyon azalarak 3,6 milyona düştü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine dayanılarak hazırlanan İstanbul istatistik raporuna göre İstanbul’a ilk 9 ayda yurtdışından 3,6 milyon turist geldi. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde, turist sayısı, yıllık yüzde 73,7 azalarak 1,2 milyona düştü. En çok turist Almanya’dan gelirken, Almanya’yı Rusya Federasyonu ve İngiltere takip etti.
Havayolu ile gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 73.9, denizyolu ile gelen ziyaretçi sayısı yüzde 6,6 azaldı. Konaklama tesislerine gelen yerli ve yabancı turist sayısı 1,3 milyon oldu. Eylül ayında konaklama tesisi doluluk oranı, yüzde 65 azalarak yüzde 22,8 düzeyinde gerçekleşti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, turizm sektöründe bir yılda yaşanan değişimleri İstanbul Turizm Bülteni, Kasım 2020 sayısında ele aldı.
Buna göre; 2019 yılının ilk dokuz ayında yurtdışından gelen turist sayısı, İstanbul’da 11 milyon 300 bin, Türkiye’de 36 milyon 400 bine ulaşmıştı. 2020 yılının aynı döneminde, İstanbul’da 3 milyon 600 bin, Türkiye’de 9 milyon 500 bine geriledi. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde, İstanbul’a gelen turist sayısı, yıllık yüzde 73,7 azalarak 1 milyon 200 bin oldu. En çok turist Almanya’dan gelirken, Almanya’yı Rusya Federasyonu ve İngiltere takip etti. Üçüncü çeyrekte, yüzde 73,7 azalma 2020 yılının üçüncü çeyreğinde, İstanbul’a gelen turist sayısı, yıllık yüzde 73,7 azalarak 1 milyon 200 bin kişiye düştü. Havayolu ile gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 73,9, denizyolu ile gelen ziyaretçi sayısı yüzde 6,6 azaldı. Geceleme süresinde yıllık yüzde 72,7 düşüş 2020’nin üçüncü çeyreğinde konaklama tesislerine gelen yerli ve yabancı turist sayısı 1,3 milyon oldu.
Yerli turist sayısı yıllık yüzde 40,2, yabancı turist sayısı yüzde 80,9 azaldı. 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, İstanbul’da konaklayan yabancı turist oranı yüzde 70,6 iken, 2020 yılının aynı döneminde, yüzde 43,4’e geriledi. Toplam geceleme süresi, yıllık yüzde 72,7 azalarak 2 milyon 680 bin olarak gerçekleşti. Tesislerde doluluk oranı yüzde 22,8’e düştü. Eylül ayında, konaklama tesisleri doluluk oranı, yıllık yüzde 65 azalarak yüzde 22,8 düzeyinde gerçekleşti. Doluluğun yüzde 14,6’sını yabancı, yüzde 8,2’sini yerli ziyaretçiler oluşturdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 341 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 102 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 17 Temmuz sabahında 40,00 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 47,00 seviyesinde el değiştiriyor.
Malatya'da işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması amacıyla düzenlenen toplantıda, İŞKUR'un 2025 yılı ilkyarı faaliyet raporu açıklandı.
Batman'da 64 çiftçiye, ikinci ürün olarak ekilmek üzere 210 bin lahana ve karnabahar fidesi dağıtıldı. 110 dekarlık alanda yapılacak üretimle, hem sezon uzayacak hem de bölge ekonomisine 40 milyon TL katkı sağlanacak.