Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, hiçbir gerekçe olmadan kırmızı ete yapılan zamma tepki gösterdi.
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kırmızı ete yapılan zamla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Hükümetin tasarruf tedbirlerine rağmen kırmızı ete hiçbir gerekçe olmadığı halde zam yapıldığına dikkat çeken Rüzgar, "Kırmızı ete zam yapılmasına hiçbir anlam veremedik. Yem-arpa fiyatlarına herhangi bir zam yapılmamasına rağmen kırmızı ete zam yapılması manidardır. Büyükbaş dana etine 30 TL, küçükbaş kuzu etine ise 50 TL zam yapıldı. Bu zamlara bir anlam veremedik." dedi.
"Küçükbaş hayvan da ithal edilmeli"
Hükümetin bir an evvel hayvan sahibi besicilere yönelik tedbirler alması gerektiğini belirten Rüzgar, "Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında vatandaşların daha ucuz et alabilmeleri için büyükbaş da olduğu gibi küçükbaş hayvanı da ithal etmesi gerekir. Kısmi de olsa şu an büyükbaş hayvan ithalatı oluyor. Kasaplık büyükbaş hayvanı Brezilya ve Uruguay gibi uzak yerlerden ithal etmek yerine, hemen yanı başımızda komşumuz Suriye’den çok düşük maliyetle küçükbaş kasaplık hayvanı ithal edebilir ve kesinlikle bu vatandaşımızın faydasına olur." ifadelerini kullandı.
"Hayvan borsasında da denetimler yapılmalı"
İl Ticaret Müdürlüğünün kasaplarda fiyat denetimi yaptığı gibi hayvan borsasında da denetim yapmasını istediklerini aktaran Rüzgar, "Alışı belli olmayan ürünün veya her gün değişen bir ürünün satışı çok zor ve bir o kadar da sıkıntılıdır. Kasaplar, hayvan borsasında günü birlik kesimlik hayvan alıyor ve o günün şartlarına bağlı hayvan borsasında günlük fiyatlar değişiyor." dedi.
"Kuzu az miktarda gelmiş ise 30-40 TL fiyata zam yansıyor"
Borsada tamamıyla kesimlik kuzu sahibinin inisiyatifine kalındığına vurgu yapan Rüzgar şöyle konuştu:
"Hayvan Borsasına o gün kesimlik kuzu az miktarda gelmiş ise, 30-40 TL fiyata zam yansıyor. Fakat kasapların günü birlik zam yapması söz konusu değildir. Hükümetin bir an evvel büyükbaş kasaplık dana da olduğu gibi kasaplık küçükbaş hayvanı da ithal etmesi gerekir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Adıyamanlı çiftçilere 488 ton nohut 78 ton mercimek tohumu dağıtıldı.
Fuarların şehrin ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman'ın büyük bir fuar alanına ihtiyacının olduğunu söyledi.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,9, Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 arttı.