Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2020 yılı şubat ayı beklenti anketi istatistiklerini paylaştı. Merkez Bankası Beklenti Anketi'nde cari yıl sonu tüketici enflasyon beklentisi yüzde 10,01'den 10,06'ya yükseldi.
12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,54 iken, bu anket döneminde yüzde 9,61 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 8,51 ve yüzde 8,52 olarak gerçekleşti.
GSYH 2020 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,4 iken, bu anket döneminde yüzde 3,5 oldu. 2021 yılı büyüme beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 3,7 ve yüzde 3,8 olarak gerçekleşti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda altının kilogramı 5 milyon 715 bin lirayı gördü.
Batman'a 171 dükkân ve 171 bin metrekare kapalı alanıyla modern bir ticaret üssü kazandırılıyor. 2026'da tamamlanması planlanan proje, en az 3 bin 500 kişiye iş imkânı sunacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenleri çalışan maaşlarının banka aracılığıyla ödenmesi zorunluluğu konusunda yeniden uyardı. Kurum, bu kuralı ihlal eden işverenlerin ciddi idari para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı hakkında değerlendirmelerde bulundu.