Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, sektördeki en önemli sorunlardan birinin de kalifiye eleman problemi olduğunu söyledi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, MÜSİAD Genel Merkez Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat’ın katılımıyla tekstil sektör kurulu toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, tekstil sektörünü tüm yönleriyle ele aldıklarını söyledi.
Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Özdemir, "Bununla birlikte sektörün en önemli sorunlarından biri de kalifiye eleman problemidir. Emeği yoğun olan tekstil sektöründe talep daralmasına rağmen personel arayışı had safhaya ulaştı. Bu konuda personel eğitimi ile ilgili projelere ihtiyaç var her geçen gün artan inovasyon ve teknolojiye rağmen sektör kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bu problem tekstil sektörünün geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Kalifiyeli personeller yetiştirmek için tekstil sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalı tekstlin her branşında eğitim kursları ve projeleri geliştirilmelidir." dedi.
Konuşmasının devamında Özdemir, "Batman tekstilinin bölgemizde daha fazla gelişmesi, tekstilde yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın artması için birlikte çalışacağız. Özellikle Batman’a ait tekstil markasının oluşması için çabalıyoruz. Tekstil markasının oluşması için yapılan her proje ve çalışmalarında destekçisiyiz. Sektör fark etmeksizin her zaman ve her yerde Batman'ımız ve bölgemizin gelişmesi için yapılan, yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İnşaat üretim endeksi, 2024 yılı kasım ayında aylık bazda yüzde 3,2, yıllık bazda yüzde 10,8 artış gösterdi.
2024 yılı aralık ayında Türkiye'nin bütçe açığı 829,2 milyar lira olarak kaydedildi. Yıl sonu itibarıyla toplam bütçe açığı ise 2 trilyon 106,1 milyar lira oldu.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatçıları Birliği (GAİB) Başkanı Celal Kadooğlu, Suriye ile olan ihracatın artan gümrük vergileri nedeniyle durma noktasına geldiğini kaydetti.
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı.