Petrol fiyatları son üç haftanın düşüğünde yatay seyrediyor
Petrol fiyatları, Coronavirus vakalarında yaşanan artış, Libya’nın üretimi artırmaya hazırlanması ve ABD’de seçimlerden önce mali teşvik paketinin geleceğine dair beklentilerin azalmasıyla, son üç haftanın düşüğünde yatay seyretti.
Vadeli kontratlar pazartesi günü varil başına 39 doların altına düştükten sonra yüzde 0.5 değer kazandı.
Libya, imzalanan ateşkes sonrasında, en büyük petrol sahalarından sonuncusunu yeniden açmaya hazırlanıyor, böylece ülkedeki üretim de günlük 1 milyon varil seviyesine doğru ilerliyor. Öte yandan, ABD mali teşvik paketinin seçimlerden önce yürürlüğe gireceğine dair beklentiler de giderek azalıyor.
Asya küresel petrol talebi için kurtarılmış bölge olmaya devam ederken, ABD ve Avrupa’daki Covid-19 vaka sayılarında yaşanan artış, zayıf olan toparlanmanın tamamen önünün kesileceğine dair endişeleri artırdı.
Suudi rejimi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman yaptığı açıklamada, piyasalar için en kötüsünün geçtiğini fakat OPEC+’ın hala dikkatli olması ve anlaşılan üretim kesintilerine uyması gerektiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
PwC ile Urban Land Institute (ULI) iş birliğiyle hazırlanan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2026” araştırması, yapay zekânın gayrimenkul sektörünün pazarlamadan kiralamaya, varlık ve operasyon yönetiminden planlama süreçlerine kadar tüm değer zincirinde hızla yaygınlaştığını ortaya koydu.
Küresel piyasalarda altının onsu 4 bin 362 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 25 TL'den satılıyor.
Artan maliyetler ve haksız rekabet nedeniyle sektörün ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Batman Dernek Başkanı Muhittin Altun, çözüm için kilometre bazlı fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Yükseköğretim sisteminde uygulama temelli eğitim anlayışıyla Organize Sanayi Bölgeleri'nde kurulan Meslek Yüksekokullarından mezun olanların istihdam oranı yüzde 92 ile rekor seviyeye ulaştı.