Petrol fiyatları son üç haftanın düşüğünde yatay seyrediyor

Petrol fiyatları, Coronavirus vakalarında yaşanan artış, Libya’nın üretimi artırmaya hazırlanması ve ABD’de seçimlerden önce mali teşvik paketinin geleceğine dair beklentilerin azalmasıyla, son üç haftanın düşüğünde yatay seyretti.
Vadeli kontratlar pazartesi günü varil başına 39 doların altına düştükten sonra yüzde 0.5 değer kazandı.
Libya, imzalanan ateşkes sonrasında, en büyük petrol sahalarından sonuncusunu yeniden açmaya hazırlanıyor, böylece ülkedeki üretim de günlük 1 milyon varil seviyesine doğru ilerliyor. Öte yandan, ABD mali teşvik paketinin seçimlerden önce yürürlüğe gireceğine dair beklentiler de giderek azalıyor.
Asya küresel petrol talebi için kurtarılmış bölge olmaya devam ederken, ABD ve Avrupa’daki Covid-19 vaka sayılarında yaşanan artış, zayıf olan toparlanmanın tamamen önünün kesileceğine dair endişeleri artırdı.
Suudi rejimi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman yaptığı açıklamada, piyasalar için en kötüsünün geçtiğini fakat OPEC+’ın hala dikkatli olması ve anlaşılan üretim kesintilerine uyması gerektiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yüzyıllardır süregelen tandır ekmeği geleneği, Batman'da bir aile işletmesi için sadece bir kültür mirası değil, aynı zamanda önemli bir geçim kaynağı haline geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin artırıldığını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'ye yapılan tüm bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ardından, New York Comex borsasındaki bakır vadeli işlemleri yüzde 13 arttı.
Batman'da yaşayan çiftçi Şahin Özlük, ailesiyle birlikte 12 dönümlük arazide mor reyhan üretimi yaparak geçimini sağlıyor. Şifalı bitki olarak bilinen mor reyhan, hem çayı hem de baharatı ile Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.