Sanayi üretimi arttı
TÜİK, sanayi üretiminin nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttığını açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 207 Nisan'ının sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 arttı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 12,2 ile sermaye malında gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 140,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 19,5 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve yüzde 6,9 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 6 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 5,9 ile içeceklerin imalatı ve yüzde 4,2 ile fabrikasyon metal ürünleri (makine ve teçhizat hariç) imalatı takip etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Pirinçli köyünde üzüm hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl verimin yüksek olduğunu belirtirken, sulama yetersizliği ve ürünün düşük fiyattan alınmasından dolayı yaşadıkları sorunların çözülmesini istedi.
Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı, 8 Eylül 2026’da 3 bin 621 araçla en yoğun geçişin yapıldığı sınır kapısı oldu. Bir günde bin 768 ihracat ve bin 853 ithalat aracı kullandı.
Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), ağustos ayında 148,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Mardin, Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Veysi Güç, piyasada şu an durgunluğunu koruyan altın için yatırım tavsiyesinde bulunarak, yılbaşına doğru büyük ihtimalle yükselecek olan altın için bu dönemlerde yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirtti.