SGK'dan işverenlere önemli uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenleri çalışan maaşlarının banka aracılığıyla ödenmesi zorunluluğu konusunda yeniden uyardı. Kurum, bu kuralı ihlal eden işverenlerin ciddi idari para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.
Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naif Gümüş, Türkiye genelinde 3 ve üzeri sigortalı işçi çalıştıran işverenlerin, çalışanlarının ücretlerini mutlaka banka kanalıyla ödemek zorunda olduklarını hatırlattı.
Uygulamanın yalnızca bir formalite olmadığını vurgulayan Gümüş, bu düzenlemenin temel hedefinin kayıt dışı istihdamın önüne geçmek ve işçi haklarını güvence altına almak olduğunu belirtti. Gümüş, “Bu sistem, sosyal güvenlik yapısının güçlenmesine ve ekonomide şeffaflığın sağlanmasına büyük katkı sunuyor.” dedi.
Her işçi için 2 bin 179 TL ceza
SGK’nın belirlediği kurallara aykırı şekilde çalışan ücretlerini elden ödeyen işverenleri ciddi yaptırımlar bekliyor.
İl Müdürü Gümüş, “2025 yılı itibarıyla banka aracılığıyla ödeme zorunluluğuna uymayan işverenlere, her bir işçi ve her ay için 2 bin 179 TL idari para cezası uygulanacaktır. İşverenlerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'a 171 dükkân ve 171 bin metrekare kapalı alanıyla modern bir ticaret üssü kazandırılıyor. 2026'da tamamlanması planlanan proje, en az 3 bin 500 kişiye iş imkânı sunacak.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 63,41 dolardan işlem görüyor.