Siirt Havalimanı yine uçuşlara kapatıldı: Milyonluk yatırımlar boşa gitti

Yapıldığı günden bu yana iniş sorunu nedeniyle uçakların çoğu zaman Batman’a yönlendirildiği Siirt Havalimanı, yeni terminal inşaatı gerekçesiyle 20 Ekim 2025 itibarıyla tamamen uçuşlara kapatıldı. Daha önce milyonlarca liralık yatırım yapılmasına rağmen beklenen sonuç alınamadı.
Siirt Havalimanı, yeni terminal binası yapım çalışmaları nedeniyle 20 Ekim 2025 tarihinden itibaren geçici olarak uçuşlara kapatıldı. Türk Hava Yolları (THY) seferleri 18 Ocak 2026’ya kadar Batman Havalimanı üzerinden gerçekleştirilecek.
AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için THY ile görüşmeler yapıldığını belirterek, bu süreçte Batman’a ek seferlerin planlandığını duyurdu. Gül, “Yeni terminal binası tamamlandığında Siirt Havalimanı daha modern, konforlu ve yüksek kapasitede hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.
Ancak Siirt Havalimanı’ndaki sorunlar yeni değil. Açıldığı günden bu yana pist yapısı ve coğrafi koşullar nedeniyle uçaklar sık sık Batman Havalimanı’na yönlendirilmek zorunda kalmıştı. Dönemin Valisi Ali Fuat Atik döneminde havalimanının altyapısına milyonlarca liralık yatırım yapılmış, “Artık tüm uçaklar sorunsuz şekilde inebilecek” açıklamaları yapılmıştı. Fakat gelinen noktada, tüm bu harcamalara rağmen uçuş güvenliği sorununun sürdüğü ve yeni terminal inşaatı gerekçesiyle havalimanının yeniden kapatıldığı görülüyor.
Vatandaşlar, yıllardır devam eden bu sorunun bir an önce kalıcı olarak çözülmesini isterken, havalimanının modernizasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Siirt’in hava ulaşımında kalıcı bir rahatlama bekleniyor.
Yapım süreci planlandığı şekilde ilerlerse, Siirt Havalimanı’nın 2026 yılının Ocak ayı sonunda yeniden hizmete açılması hedefleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kış aylarının yaklaştığı bugünlerde kombi ve petek bakımına ilişkin konuşan doğal gaz yetkili uzmanı Şehmus Arda, "Enerji tasarrufu sağlamanın yollarından biri binanın yalıtımı, ikincisi bütün odalardaki petekleri yakmak. Bu minvalde hem enerji tasarrufun önüne geçiliyor hem de sıcaklıktan faydalanılıyor." dedi.
Malatya Dünya Kayısı İş Merkezi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Güner, özellikle kayısı bahçelerindeki yüzde 100'e varan kayıplar karşısında, bu desteğin zamanında ve adil bir şekilde dağıtılması, çiftçilerin yeniden ayağa kalkması için vazgeçilmez bir can simidi niteliğinde olduğunu söyledi.
MİL-Tarım Orman Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Temsilcisi Yılmaz Yıkılmaz, Türkiye genelinde yaşanan kuraklığın ciddi ürün kayıplarına yol açtığını belirterek "Çiftçilerimiz iflas noktasına geldi. Mazot ve gübre destekleri artırılmalı, modern sulama sistemlerine geçilmeli." dedi.