TOKİ'nin Sosyal Konut Projesi'nde kuralar ileri bir tarihe ertelendi

Kura tarihleri, TOKİ'nin web sayfası ve sosyal medya hesaplarından daha sonra ilan edilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip Corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde, hak sahibi olamayanların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık riski nedeniyle kuraları erteledi.
Küresel çapta yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen salgına karşı tüm kurumların etkin ve koruyucu önlemler aldığı hatırlatılan TOKİ açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
"Devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında, kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ertelenmiştir."
Açıklamada ayrıca, kura tarihlerinin daha sonra web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilan edileceği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak'taki Ziraat Odaları Başkanları, uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle bölge genelinde ciddi bir tarımsal kriz yaşandığını belirterek yetkililere çiftçilere destek olma çağrısında bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, dünyada birçok ülke ekonomik zorluklar ve krizlerle sarsılırken Türkiye’nin büyüyen, güçlenen, üretim ve istihdamda rekorlar kıran bir ülke haline geldiğini söyledi.
Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.
Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, "2025 yılı sonunda 6 ilde kaçak kullanım nedeniyle faturalandırılamayan enerji miktarının 9.8 milyar kWh’i aşması bekleniyor. Bu tabloya göre, yaklaşık her 17 dakikada bir TOGG fiyatına denk gelen bir kaçak kullanım yaşanıyor, günde 86 TOGG alınabilecek bir ekonomik değer kaybediliyor." dedi.