Türkiye'den Çin'e gidecek olan ilk ihracat treni İstanbul'dan yola çıktı
Türkiye'den Çin'e ihraç ürünü taşıyan ve 8 bin 693 kilometre yol kat edecek olan ilk ihracat treni İstanbul'dan törenle uğurlandı.
Marmaray'ın Kazlıçeşme İstasyonunda gerçekleşen uğurlama törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.
Karaismailoğlu, 18 yıldır ilmek ilmek işledikleri ulaştırma altyapısıyla, reformlarla, dev projelerle güçlü yarınlara emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.
42 konteyner içerisinde beyaz eşya taşıyan tren, Marmaray Kazlıçeşme İstasyonundan hareket etti. Çin'in, Xi’an şehrine kesintisiz şekilde; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek ulaşacak. (İLKHA)
Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni bugün İstanbul'dan yola çıktı.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 4, 2020
42 konteyner içerisinde beyaz eşya taşıyan tren, Marmaray Kazlıçeşme İstasyonundan hareket etti.
Çin'in, Xi’an şehrine kesintisiz şekilde; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek ulaşacak.
Yolu açık olsun. pic.twitter.com/iOY0K2PpNe
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 59,40 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Küresel piyasalarda altının onsu 4 bin 326 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 5 bin 945 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 19 Aralık sabahında 42,80 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 50,20 seviyesinde el değiştiriyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, 12 Aralık haftasında önceki haftaya kıyasla 4 milyar 366 milyon dolar artarak 190 milyar 804 milyon dolara ulaştı.