Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı

Mart ayındaki ihracatı 3,6 milyar dolar olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), yılın ilk çeyreğindeki ihracat tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 oranında artarak 9 milyar 823 milyon 265 bin dolar olarak gerçekleşti.
Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Dünya ticaretinde korumacı politikaların öne çıktığı global ekonomik gelişmelere rağmen, birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun çalışmaları ile UİB olarak ihracatımızı artırarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.
Mart ayında ihracatını geçen yılın mart ayına göre yüzde 12,4 oranında arttırarak 3 milyar 113 milyon 240 bin dolar olarak gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), Ocak-Mart dönemi ihracatı da önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 6,3 oranında artarak 8 milyar 359 milyon 638 bin dolar olarak açıklandı.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Mart ayında 107 milyon 655 bin dolar ihracata imza attı. UTİB'in yılın ilk çeyreğindeki ihracatı ise 309 milyon 501 bin dolar olarak gerçekleşti.
Mart ayı ihracatı 75 milyon 993 bin dolar olan Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB) Ocak-Mart ayları arasındaki ihracatı ise 203 milyon 432 bin dolar seviyelerinde gerçekleşti.
Mart ayında, 25 milyon 742 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) ise yılın ilk çeyreğinde 69 milyon 19 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu.
Mart ayında, yüzde 11 artarak 13 milyon 439 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Ocak-Mart ayları arasında 39 milyon 127 bin dolar seviyelerinde dış satışa imza attı.
Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, "Dünya ticaretinde korumacı politikaların öne çıktığı global ekonomik gelişmelere rağmen, birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun çalışmaları ile UİB olarak ihracatımızı artırarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da 64 çiftçiye, ikinci ürün olarak ekilmek üzere 210 bin lahana ve karnabahar fidesi dağıtıldı. 110 dekarlık alanda yapılacak üretimle, hem sezon uzayacak hem de bölge ekonomisine 40 milyon TL katkı sağlanacak.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 338 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 75 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 16 Temmuz sabahında 40,20 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 46,80 seviyesinde el değiştiriyor.
Türkiye'nin ihracatında ikinci sırada yer alan Ege Bölgesi, 2025 yılının haziran ayında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artırarak 3 milyar 434 milyon dolara çıkardı.