Ensarullah, Ben Gurion Havaalanı'nı füzeyle vurdu

Yemen Ensarullah hareketinin füze birimi, Filistin halkına destek amacıyla, işgal altındaki Yafa bölgesinde bulunan Ben Gurion Havaalanı'na, Filistin 2 tipi hipersonik balistik füze ile operasyon gerçekleştirdi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, gece saatlerinde gerçekleştirdiği askeri operasyonların, Filistin halkına yönelik siyonist rejimin saldırılarına ve ABD'nin Yemen'e yönelik müdahalelerine karşılık olarak yapıldığını açıkladı.
Ensarullah hareketinin füze birimi, Filistin halkına destek amacıyla, işgal altındaki Yafa bölgesinde bulunan Ben Gurion Havaalanı'na, Filistin 2 tipi hipersonik balistik füze ile operasyon gerçekleştirdi. Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti.
ABD hedef alındı
ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarının devam etmesine karşılık olarak, Amerikan uçak gemisi "USS Harry Truman" ve bağlı savaş gemilerine yönelik bir dizi operasyon düzenlendiğini duyuran Yemen'in silahlı kuvvetleri, "Bu operasyonlar, Yemen'in füze birimi, hava kuvvetleri ve insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildi." açıklaması yaptı.
Yemen, Filistin’e destek verecek
ABD'nin yoğun hava saldırılarının, Yemen'i Filistin’e destek verme görevinden alıkoyamayacağını ve Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı Filistin halkına yardım etmeye devam edileceği belirtilen açıklamada, operasyonların ve hava saldırılarının Filistin halkının yanında olma sorumluluklarını yerine getirebilmek için sürdürüleceği duyuruldu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, siyonist rejim ve ABD'nin saldırılarına karşı direnmeye kararlı olduklarını belirterek, Gazze'ye yönelik tüm saldırıların durdurulması ve ablukaların kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.