Han Yunus'ta ateşkese rağmen işgal ateşi: Bir şehit
Siyonist rejimin ateşkese rağmen sürdürdüğü saldırılarda Han Yunus'ta bir Filistinli şehit olurken aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze Şeridi'nde siyonist rejimin ateşkesi fiilen yok sayan saldırıları devam ediyor.
Han Yunus'ta bir Filistinli işgalcilerin açtığı ateş sonucu şehit oldu, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Nasır Tıp Kompleksi'nden yapılan açıklamada, işgalcilerin Han Yunus'un batısında ateş açması sonucu Beyt Hanun kasabası sakinlerinden olan Ahmed Naim'in şehit olduğu, dört kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılardan bir kadının durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralanmaların, siyonist rejimin ilan ettiği konuşlanma alanlarının dışında gerçekleşmesi dikkat çekti.
Saha kaynaklarına göre, Refah'ı Gazze'nin diğer bölgelerinden ayıran Murad Ekseni, Han Yunus'un güneyi ve doğusunu hedef alan yeni saldırıların çıkış noktası haline getirildi. Bu eksende konuşlanan işgal topçuları, kentin güney ve doğu mahallelerini bombalarken patlama sesleri gün boyu duyuldu.
Öte yandan Refah'ın kuzeyinde yıkılmış binalar içine kurulan işgal mevzilerinden açılan ateş sonucu, yakınlardaki göçmen çadırlarında yaşayan dört Filistinli daha yaralandı. İşgalciler ayrıca Han Yunus'un doğusunda, kentin yüzde 50'sinden fazlasını kapsayan ve yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı bölgede yeni toprak setler ve beton bariyerler inşa ederek fiili işgali genişletti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Direnişin güvenlik platformu "El-Hâris", güvenlik kaynaklarına dayandırdığı açıklamasında, Gazze Şeridi'nde direniş güçlerinin bomba yüklü bir motosiklet kullanılarak planlanan bir suikast girişimini engellediğini duyurdu.
HAMAS yöneticisi Teysîr Süleyman, Gazze'de olası Türkiye ya da İslami güçlerin varlığına ilişkin konuştu. Süleyman, Filistin halkını korumayı amaçlayan her türlü uluslararası varlığa açık olduklarını, direnişi hedef alan ya da silahsızlandırmayı amaçlayan hiçbir gücün ise kabul edilmeyeceğini vurguladı.
Siyonist rejim, El Halil kentinde düzenledikleri baskınlarda üç Filistinliyi esir alırken, çok sayıda eve de baskın düzenleyerek arama yaptı.