Katz’tan Hamas liderlerine suikast tehdidi
işgalci rejim sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, yurtdışındaki Hamas liderlerinin de hedefte olduğunu söyleyerek suikast imasında bulundu.
işgalci rejim sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve diğer askeri yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından yayımladığı video mesajda, Kassam Tugayları komutanlarından İzzeddin el-Beyk’in hayatını kaybettiği saldırının Gazze’de süren operasyonların bir parçası olduğunu belirtti.
“Yurtdışındaki Hamas liderleri de hedefte.” diyen Katz, 9 Eylül 2025’te Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik gerçekleştirilen başarısız saldırıya atıfta bulunarak, “Bir sonraki fırsatta kurtulamayacaklar” ifadelerini kullandı.
İşgalci rejim ordusunun Gazze Şeridi’nde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybederken, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in hücresini basarak ölümle tehdit ettiği Filistinli esir Hasan Selame'nin eşi Gufran Zamil, yaklaşık 3 yıldır göremediği eşini yayımlanan görüntülerden izlediğini belirterek, cezaevi yıllarının Selame'nin bedenini zayıflattığını ancak iradesini kıramadığını söyledi.
İşgal altındaki Batı Şeria'da mahkeme kararıyla yaklaşık 2 ay sonra evlerine dönen Filistinli bir aile, Yahudi çetelerin saldırısına uğradı. Nablus'un güneyindeki Calud köyünde 2 ev ve bir araç ateşe verilirken, Ramallah'ın doğusundaki El-Muğayyir'de de bir ev ile 2 araç yakıldı.
Siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye beldesine düzenlediği baskında Filistinli bir genç yaralandı, çok sayıda genç ise alıkonularak sahada sorgulandı.