Latif el-Kanu: Siyonist rejim, ABD ile soykırım savaşını yeniden başlattı
HAMAS Hareketi Sözcüsü Dr. Abdul Latif El-Kanu, siyonist rejimin Amerika ile koordineli bir şekilde yeniden başlattığı soykırım savaşını kınayarak, Gazze'de bugün 326 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Uluslararası toplum, işgale karşı harekete geçmeye çağrıldı.
HAMAS Hareketi Sözcüsü Dr. Abdul Latif El-Kanu, siyonist rejimin Amerika ile önceden yaptığı koordinasyonla Gazze'ye yönelik soykırım savaşını yeniden başlattığını ve halklarına karşı katliam gerçekleştirdiğini belirtti. El-Kanu'nun açıklamalarına göre, siyonist rejimin düzenlediği saldırılarda bugün 326 kişi şehit oldu.
HAMAS Sözcüsü, Amerika'nın siyonist rejim ile ortak hareket etmesinin, işgalin savaş suçlarına yönelik uluslararası sorumluluktan kaçmasına olanak sağladığını vurguladı. El-Kanu, "Siyonist rejimin Amerika ile koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği bu saldırılar, sadece halkımıza yönelik bir soykırım değil, aynı zamanda uluslararası hukuk ve insan hakları ihlali anlamına geliyor." dedi.
Siyonist rejim sözde başbakanı Netanyahu'nun, içsel krizini dışarıya yansıtmak ve yeni müzakerelere dayalı koşullar dayatmak amacıyla anlaşmayı bozarak Gazze'ye saldırıları yeniden başlatması, büyük bir tepkiye yol açtı. El-Kanu, HAMAS'ın tüm anlaşma maddelerine sadık kaldığını ve ikinci aşamaya geçmek için çaba gösterdiğini ancak siyonist rejimin bu süreci reddettiğini ifade etti.
HAMAS, uluslararası toplumu derhal harekete geçmeye ve siyonist rejime karşı baskı uygulamaya çağırdı.
HAMAS Sözcüsü, "Uluslararası toplumun görevi, bu vahşi saldırıları durdurmak ve Gazze'de kan dökülmesini engellemektir" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Valiliği, 165 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya Mağribiler Kapısı'ndan baskın düzenlediğini, avlularda provokatif turlar gerçekleştirerek Talmudik ritüeller yaptığını bildirdi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal saldırılarında 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit olanların sayısının 73 bin 789'a, yaralıların sayısının ise 174 bin 798'e yükseldiğini açıkladı. Ateşkese rağmen son 24 saatte 3 Filistinlinin daha şehit olduğu, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.
Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs’ün Beyt Hanina beldesinde Filistinlilere ait 2 evi yıktı. İşgal altındaki Kudüs’te ruhsat ve benzeri gerekçeler öne sürülerek gerçekleştirilen ev yıkımları, Filistinlilerin kentteki varlığını hedef alan sistematik uygulamaların bir parçası olarak devam ediyor.
İşgal güçleri, Batı Şeria'nın Cenin kentinin güneyindeki Kefr Rai, Arrabe ve Fahme beldelerine baskın düzenledi. Evleri basarak 14 Filistinliyi alıkoyan işgalciler, aralarında daha önce esir takası kapsamında serbest bırakılanların da bulunduğu kişileri sorguladı.