Minik çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri parayı Gazze'ye bağışladı
Gazze'deki çocukların sıkıntılarını yüreğinde hisseden çocuklar, kumbaralarındaki birikimlerini, Ergani Umut Kervanı'na teslim ederek büyük bir duyarlılık örneği gösterdi.
Diyarbakır'ın Ergani ilçisendeki minik çocuklar, Gazze'de yaşanan vahşete sessiz kalmadı.
İşgalci siyonist rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, küçük çouklar biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar.
Yardımları teslim alan Ergani Umut Kervanı Vakfı yetkilisi Cebrail Baran, yardımlardan dolayı çocuklara teşekkür etti.
Baran, “Umut Kervanı Ergani olarak, bu minik kardeşlerimizin bize anlamlı yardımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Rabbim onları her daim sirat-i mustakim yolunda yürüyen saliha kullarından eylesin. Rabbim onları yetiştiren ve onlara bu bilinci veren anne-babalarından razı olsun. İnşallah onların yaptığı bu anlamlı hayır Gazze’nin kurtuluşuna ve oradaki zulmün son bulmasına vesile olur. İnşallah minik kardeşlerimizin bu anlamlı yardımı imkânı olup ta yardım etmeyenler için örnek teşkil eder. Rabbim her daim kendilerinden razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Batı Şeria’daki gasp faaliyetlerinin arttığını belirterek yeni yaptırımların gündemde olduğunu açıkladı. Kallas, işgalci şiddetinin en üst seviyeye ulaştığını ve hesap verebilirliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.
İşgalciler, işgalci rejim sözde ordusunun koruması altında Filistinli çiftçilerin hasat ettiği üzümleri çaldı. Olayda yaklaşık 50 kasa üzüm gasp edildi.
Amerikan medyası, ABD yönetiminin işgal rejimine toplam 2,8 milyar dolar değerinde olan ve Gazze’deki saldırılarda kullanılan 1 tonluk bombalardan satmaya hazırlandığını ileri sürdü. Paketin ABD Kongresine gayri resmi olarak bildirildiği öne sürüldü.
Kudüs Valiliği, 165 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya Mağribiler Kapısı'ndan baskın düzenlediğini, avlularda provokatif turlar gerçekleştirerek Talmudik ritüeller yaptığını bildirdi.