Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Şimşek: Gazze'deki katliam normalleşmemeli

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırı ve katliamlarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Beşir Şimşek, vahşi katliamlar karşısında ilk günkü hassasiyetin devam etmesi gerektiğini söyledi.
Gazze'deki katliamın asla normalleşmemesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, Müslümanlara önemli bir çağrı yaptı.
Yaklaşık 2 aydır başta ABD olmak üzere Batı'nın desteğiyle birlikte siyonistlerin Gazze'de büyük katliam ve soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çeken Şimşek, bu katliamların artarak devam ettiğini hatırlattı.
"Şu anki katliamlar ilk günkü gibi tepki görmüyor"
Gazze hassasiyetinin ilk günlük gibi sürmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, "Bu mesele ilk başladığı zaman bütün ülke olarak sokaklara indik, mitingler düzenledik, protestolar yapıldı ve bu sıklıkla yapıldı. Bu hassasiyet çok ön plandaydı. Güzel bir hasletti fakat maalesef bir hakikati de beyan etmek istiyorum. Son günlerde kısa süreli ateşkesin ardından başlanan katliam ve soykırımlar bir öncekinden çok daha şiddetli ve korkunç yapılıyor. Ancak daha önce gösterilen tepkiyi göremiyoruz." dedi.
"Daha büyük sayıda katliamlar gerçekleştiriliyor"
"Filistin'deki kardeşlerimizin, bebeklerin, kadınların ölümü bizim için normal hale geldi." diyen Şimşek, "Hatırlıyorsanız hastanenin ilk bombalanması esnasında bütün bir Türkiye gece vakti ayağa kalkmıştı. Millet sabahlara kadar ayaktaydı. Ama bugün her gün aynı şey yapılmaya başlandı. Daha büyük şiddetle, silahlarla yapılıyor. Daha büyük sayıda katliamlar gerçekleştiriliyor. Fakat sanki görevimizi yaptık gibi bir halete girmeye başlıyoruz. Bu çok düşündürücüdür." ifadelerini kullandı.
"Kardeşlerimize sahip çıkmalıyız"
Savaşın, Gazze'deki katliamın daha büyük bir şiddetle devam ettiğine vurgu yapan Şimşek, şöyle devam etti:
"Gazzeli kardeşlerimiz katledilmeye devam edilirken Müslümanların hassasiyetinin de ona göre artması gerekir. Daha büyük bir hassasiyetle kardeşlerine sahip çıkması lazım. Yürüyüşten tutun, mitinglere, protesto ve medyadaki paylaşımlara kadar elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Müslümanlar normalleşmemeli. Onların da bizden istediği zaten budur. Gazze hassasiyetinin oluşturduğu mesuliyeti üzerimizden atmayalım. Sonuna kadar mesuliyetimiz devam ediyor. Buna dikkat etmemiz lazım." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de sivillere yönelik saldırıların insanlık suçu teşkil ettiğini belirte Avukat Çetin Acu, işgal ordusunda görev alan Türkiye vatandaşlarının bu suçlara ortak olduğunu ve vatandaşlıktan çıkarılmaları gerektiğini söyledi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 64 bin 964'e, yaralıların sayısının ise 165 bin 312'ye ulaştığını açıkladı. Sadece son 24 saatte 59 kişi şehit oldu, 386 kişi yaralandı.
Birleşmiş Milletlere bağlı bağımsız uluslararası soruşturma komisyonu, işgalci rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de Filistinlileri hedef alan sistematik eylemlerini "soykırım" boyutunda değerlendirdi. Netanyahu ve üst düzey yetkililer raporda doğrudan sorumlu tutuldu.
Adana Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek Küresel Sumud Filosu’na destek veren avukatlar, Gazze’de yaşanan soykırıma tepki göstererek hükümete çağrıda bulundu.