Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Şimşek: Gazze'deki katliam normalleşmemeli
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırı ve katliamlarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Beşir Şimşek, vahşi katliamlar karşısında ilk günkü hassasiyetin devam etmesi gerektiğini söyledi.
Gazze'deki katliamın asla normalleşmemesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, Müslümanlara önemli bir çağrı yaptı.
Yaklaşık 2 aydır başta ABD olmak üzere Batı'nın desteğiyle birlikte siyonistlerin Gazze'de büyük katliam ve soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çeken Şimşek, bu katliamların artarak devam ettiğini hatırlattı.
"Şu anki katliamlar ilk günkü gibi tepki görmüyor"
Gazze hassasiyetinin ilk günlük gibi sürmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, "Bu mesele ilk başladığı zaman bütün ülke olarak sokaklara indik, mitingler düzenledik, protestolar yapıldı ve bu sıklıkla yapıldı. Bu hassasiyet çok ön plandaydı. Güzel bir hasletti fakat maalesef bir hakikati de beyan etmek istiyorum. Son günlerde kısa süreli ateşkesin ardından başlanan katliam ve soykırımlar bir öncekinden çok daha şiddetli ve korkunç yapılıyor. Ancak daha önce gösterilen tepkiyi göremiyoruz." dedi.
"Daha büyük sayıda katliamlar gerçekleştiriliyor"
"Filistin'deki kardeşlerimizin, bebeklerin, kadınların ölümü bizim için normal hale geldi." diyen Şimşek, "Hatırlıyorsanız hastanenin ilk bombalanması esnasında bütün bir Türkiye gece vakti ayağa kalkmıştı. Millet sabahlara kadar ayaktaydı. Ama bugün her gün aynı şey yapılmaya başlandı. Daha büyük şiddetle, silahlarla yapılıyor. Daha büyük sayıda katliamlar gerçekleştiriliyor. Fakat sanki görevimizi yaptık gibi bir halete girmeye başlıyoruz. Bu çok düşündürücüdür." ifadelerini kullandı.
"Kardeşlerimize sahip çıkmalıyız"
Savaşın, Gazze'deki katliamın daha büyük bir şiddetle devam ettiğine vurgu yapan Şimşek, şöyle devam etti:
"Gazzeli kardeşlerimiz katledilmeye devam edilirken Müslümanların hassasiyetinin de ona göre artması gerekir. Daha büyük bir hassasiyetle kardeşlerine sahip çıkması lazım. Yürüyüşten tutun, mitinglere, protesto ve medyadaki paylaşımlara kadar elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Müslümanlar normalleşmemeli. Onların da bizden istediği zaten budur. Gazze hassasiyetinin oluşturduğu mesuliyeti üzerimizden atmayalım. Sonuna kadar mesuliyetimiz devam ediyor. Buna dikkat etmemiz lazım." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist Yahudiler, Nablus'ta Filistinli bir çocuğu araçla ezerek yaraladı. Aynı saatlerde işgalciler Salem köyüne baskın düzenleyip gaz ve ses bombalarıyla halka saldırdı.
Siyonist rejim, "askeri yol" bahanesiyle Tubas'ta Filistinlilere ait onlarca dönüm araziyi gasp etme kararı aldı. Karar, işgalcilerin Batı Şeria'da arazilere el koyma politikasındaki tırmanışı bir kez daha gözler önüne serdi.
Siyonist rejimin onayladığı yeni yerleşim planı, Kudüs'ün sistematik biçimde işgal edildiğini ve Müslüman nüfusun kentten silinmesine yönelik politikaların hız kazandığını bir kez daha ortaya koydu.
Bir araştırmacı gazetecilik çalışması, Gazze halkının insani yardım ve "gönüllü göç" söylemleri altında Asya ve Afrika ülkelerine gizlice sürüldüğünü ortaya koydu. Siyonist rejimin resmî kurumlarıyla bağlantılı ağın, sahte dernekler ve paravan şirketler üzerinden hareket ettiği belirlendi.