Siyonist rejim sabah namazı kılan Filistinlilere saldırdı: Şehid sayısı 110'a yükseldi
Siyonist işgal rejiminin, Gazze'de bir okulda sabah namazı kılan Filistinlilere yönelik saldırısında şehid olanların sayısının 110'a yükseldiği belirtildi. Saldırıda, 150 kişi de yaralandı.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre siyonist işgal rejimi sözde ordusu Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula hava saldırısı düzenledi.
Ed-Derac mahallesindeki Et-Tabain okuluna düzenlenen saldırıda en az 110 kişinin şehid olduğu, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtildi.
Saldırının, okula sığınan Filistinlilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleştirildiği ifade edildi.
Siyonist rejimin Et-Tabain okulunu üç füzeyle doğrudan bombaladığı, saldırının ardından bölgede yangın çıktığı aktarıldı.
Vurulan bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kurtarma ekipleri, Ulusal Arap Hastanesi'ne sevk edilen yaralıların çoğunun durumunun çok ağır olduğunu, hastane içinde çok sayıda ceset bulunduğunu ifade etti.
Siyonist rejimin Et-Tabain okuluna saldırısıyla birlikte sadece bir hafta içinde 6 okulun vurulduğu belirtildi.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, hava ve deniz yoluyla sürdürdüğü, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 39 bin 699 vatandaşın şehit olduğu, 91 bin 722 kişinin de yaralandığı aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Refah kentinin güneyindeki İsveç Köyü'nün enkazı üzerine kurduğu yeni askeri üssün görüntüleri ortaya çıktı. Uydu görüntüleri ve sahadan paylaşılan kayıtlar, üssün kısa sürede tahkim edilmiş kapsamlı bir askeri noktaya dönüştürüldüğünü gösterdi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de şehit olanların sayısı 73 bin 381'e yükseldi.
Srebrenitsa'dan Batı Şeria'ya doğru hareket eden Filistin Konvoyu'nun Konya durağında konuşan katılımcılar, uzun süren sessizliğe karşı vicdanların harekete geçmesi gerektiğini vurgularken, Filistin halkına destek vermek amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.
Siyonistler, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 13 Filistinliyi esir alırken, El Halil'in güneyinde bir okulu yıktı. Yahudi çeteler ise araçlara ve tarım arazilerine saldırılar düzenledi.