Siyonist rejimin hava saldırılarında 22 Filistinli şehid edildi

Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımını sürdüren siyonist işgal rejimi, hava saldırılarında 22 Filistinliyi daha şehid etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.
Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin, Gazze'nin farklı bölgelerine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.
Açıklamada, saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 22 sivilin şehid olduğu bildirildi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinden, güneyindeki Refah sınırına kadar çeşitli bölgelerde süren saldırılarda çok sayıda kişinin de yaralandığı aktarıldı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 16 bin 673’ü çocuk, 11 bin 269'u kadın olmak üzere 40 bin 861 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Yaralıların sayısının ise 94 bin 398'e çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.