16 ile sarı kodlu uyarı: Soğuk hava etkisini artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceği ve soğuk hava dalgasının etkisini artıracağı bildirildi.
Birçok bölgede sağanak yağış, yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji, 16 il için "sarı kodlu" uyarı yayımlayarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Uyarı yapılan iller şöyle: Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Kars, Kayseri, Kırşehir, Muş, Niğde, Rize, Sivas, Trabzon, Van ve Yozgat.
Sarı kodun, "hava durumunun potansiyel tehlike oluşturabileceği" anlamına geldiği belirtilirken, özellikle açık alanda çalışanların ve sürücülerin tedbirli olması istendi.
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve Balıkesir’in kuzey bölgelerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.
Uzmanlar, hava sıcaklıklarının özellikle iç ve doğu bölgelerde hissedilir şekilde düşeceğini belirterek, vatandaşlara sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olmaları yönünde uyarılarda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hatay’da polis ekipleri, Dörtyol-Erzin kara yolunda şüphe üzerine durdurdukları bir tırın dorsesinde 28 düzensiz göçmeni yakaladı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 124 şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki gizli yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ile İspanya Ulusal Polis Teşkilatı, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi.