"445 bin FETÖ'cü hakkında işlem yapıldı"

İstanbul'da düzenlenen sempozyumda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz’dan bugüne kadar 445 bin FETÖ üyesi hakkında işlem yapıldığını söyledi.
Türkiye Hukuk Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği, "Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu"nda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz’dan bugüne kadar 445 bin FETÖ üyesi hakkında işlem yapıldığını, bunun neredeyse bazı ülkelerin nüfusuna denk geldiğini belirtti.
Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Adalet Bakanlığı, İbn Haldun Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu", İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
"Darbe Yargılamaları" başlıklı oturumda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aydıner, "Yüce milletimiz Fransız İhtilali’nden daha kutsal bir mücadele vermiştir. Hukukun kutsal damarlarına giren bu örgütün üyelerinden 445 bin kişi hakkında işlem yapıldı. Bu rakam bazı ülkelerin nüfusuna denk geliyor. Yargıya bu süreçte ciddi bir yük düşüyor. Yargı adil olma, bir yanlışlık yapmama adına elinden gelen gayreti göstermek zorundadır. Arkadaşlarımız da bu kaideye uyarak bugüne kadar geldi. 88 bin kişi cezaevine girdi. 180 bin kişi hakkında ise soruşturmalar devam ediyor." dedi.
Uluslararası Hukukcular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yasin Şamlı ise milletin 15 Temmuz’da kendisine karşı 10 yılda bir yapılan darbelere "dur" dediğini belirtti. FETÖ’nün emperyalist güçlerin emriyle çalıştığını belirten Şamlı, "Hep güçle ittifak yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. İstanbul genelinde 60 dava açıldı. 43’ü sonuçlandı. 17 dava devam ediyor. 2019 yılına birkaç dava kalır." ifadelerini kullandı.
Av. Hüsnü Tuna da darbelerden önce bir ön hazırlık döneminin olduğunu bu dönemde birçok cinayetin işlendiğini, toplumsal olayların cereyan ettiğini, siyasetin itibarsızlaştırıldığını gördüklerini söyledi. 15 Temmuz darbesinin ilk adımlarının 2006 yılında atılmaya başlandığını belirten Tuna, "Emniyet istihbarat, mali ve terör şube FETÖ’nün olmazsa olmazlarıydı. O dönem yaşadığımız bütün olaylar darbelerde malzeme olarak kullanıldı. Tehlike henüz geçmiş değildir. Mücadele son sürat devam etmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde "Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"ne katıldı.
Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tüm ekipleriyle gece gündüz çalıştıklarını, Nurdağı ve İslahiye'de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettiklerini." bildirdi
Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Servet Kılıç, Ramazan ayında okunacak mukabele ve Kur'an’ı anlamanın önemine dair açıklamalarda bulundu.