81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimleri başladı

Ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde gıda kontrol denetim görevlileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği başlatıldığını açıkladı.
Pakdemirli, gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri olacağını belirtti.
Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırılmayacağını belirten Pakdemirli, "Vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olduğunda bu son derece hassas bir görev. 7 bin 4 arkadaşımızla denetimleri gerçekleştireceğiz. Bir denetçimiz 6 gün boyunca tahmini 15 – 20 denetim yapabilecek.'' ifadelerine yer verdi.
Pakdemirli, taklit ve tağşişte, cezaların caydırıcı olması için, mevzuatta düzenleme yapılması noktasında çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Bakan Pakdemirli, vatandaşlarımızdan gelecek geri bildirimin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ''Herhangi bir durumda soru işareti duyduğunuz bir konu olursa, mutlaka ALO 174 üzerinden bize ulaşın.'' dedi.
Bakan Pakdemirli, "Yakında WhatsApp şikâyet hattı açıp, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikayetlerini buradan alacağız" ifadelerini de kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö