Ağrı'da 396 işyeri denetlendi

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kentte 6 gün devam eden Gıda Denetim Seferberliği gerçekleştirildi.
Gıda güvenirliğini sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla 17 Şubat'ta başlayan ve 6 gün süren Gıda Denetim Seferberliği, Ağrı il merkez ve ilçeler dahil 34 gıda kontrol görevlisiyle çalışma yürütüldü.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, denetimler ilk gün süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerlerine, ikinci gün et ve et ürünleri üreten işyerlerine, üçüncü gün ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerlerine, dördüncü gün kasap ve şarküteri ile market ve büfelere yapıldığı belirtildi.
Denetlemeler beşinci gününde okul kantinleri ve yemekhaneleri ile devam etmiş ve son gün lokanta, restoran, dönerci, fastfood vb. toplu tüketim yerleri ile sonlandırıldı.
Konu hakkında İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bu kapsamda il merkezi ve ilçeler dahil toplamda 396 işletme gıda kontrol görevlilerince titizlikle denetlenmiştir. Denetlemeler esnasında gıda kontrol görevlileri ürünlerin içerik ve etiket bilgilerini üretim ve tüketim tarihlerini, kayıt ve onay numaralarının olup olmadığını ve ayrıca saklama koşullarını detaylı bir şekilde incelemiş ve işletme yetkililerine gerekli tüm bilgileri aktarmışlardır. Ayrıca işletmelerin asgari hijyenik ve teknik şartların yeterli olup olmadığı denetlenmiştir. Denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen işletmelere gerekli uyarılarda bulunularak eksiklerin giderilmesi için süre verilmiştir ve idari işlem uygulanmıştır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'deki soykırıma, katliama duyarsız kalmayan Müslüman halk, ateşkes sürecinin yaşandığı bugünlerde Gazze'nin, Gazzelilerin ayağa kalkabilmesi için örnek yardım kampanyaları düzenliyor.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ekim ayının “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ilan edilmesi kapsamında, bugün Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı gerçekleştirildi.