Altun: Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir

ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan çökerteceğiz. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız." açıklamalarına tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabı üzerinden Trump'a yanıt veren Altun, "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye’de tam da bunu yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'teki tweetini retweetledi
XAltun'un, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te atmış olduğu, "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." tweetini retweetlediği görüldü. (İLKHA)
Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir.
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) 14 Ocak 2019
Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur.
Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır.
PYD ve YPG bir terör örgütüdür.
Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.