Anamur'da Sakalı Şerif ziyarete açıldı

Mersin'in Anamur İlçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.
Anamur Ören Beldesi Ortaköy Camisinde gerçekleşen ziyarete çevre semtlerde ikamet eden yüzlerce kişi katılarak Peygamber Efendimizin sakalı şerifini ziyaret etti.
Teravih namazının ardından düzenlenen programda, kadın-erkek çocuk-genç-yaşlı herkes büyük bir ilgiyle Sakal-ı Şerif’i görmek için camiye akın etti. Cam fanus içinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, dualar ve salavatlar eşliğinde ziyaret alanına getirildi. Vatandaşlar, salavatlarla ziyarette bulunarak duygu dolu anlar yaşadı.
Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’i yakından görmenin heyecanını ve manevi huzurunu yaşarken, bazıları ise bu anlamlı anı cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.
İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak edeceğimiz bugünlerde Anamur halkını Efendimiz(sav)’ in sakalı şerifi ile buluşturdu.
Anamur Ören Beldesi Ortaköy Camii İmamı Sait Şimşek yaptığı görevin kendisi için manevi değeri çok yüksek olduğunu belirterek, "Çok gurur duyarak yaptım. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Şu anda da çok duygulandım." ifadelerini kullandı.
Teravih namazı sonrasında başlayan ve saatlerce devam eden program, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Salat-ü Selamlar ve dua ile son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da öğle saatlerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında dört araç birbirine girdi. Kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.
Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde badem yetiştiren çiftçiler, hasadını yaptıkları bademleri satabilecekleri sabit bir piyasanın olmayışından kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek sektörü ilerletebilmek için teknik ve fiziki desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Başkent Meksiko'daki en işlek otoyollardan birinde geçen hafta meydana gelen gaz patlamasında ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında Batman'daki 21 koruyucu ailenin hesabına 28 çocuk adına toplam 747 bin 780 TL aktarıldı.