Bakan Koca, Covid-19 salgının yeniden şiddetlendiğini açıkladı

Coronavirus vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 artış olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliğinde Coronavirus (Covid-19) ile mücadeleye ilişkin açıklama yaptı.
Salgında artışın olduğuna dikkat çeken Koca, "İzmirde bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmirde zatürre oranı yüzde 8,2den 4,9a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum." dedi.
Koca "Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö