Bakanlıktan, çiftçinin suyunu kirleten belediyeye 1,6 milyon lira ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Denizli'de tarımsal sulama suyunun kirletilmesi nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (DESKİ) 1 milyon 600 bin lira idari para cezası verdi.
Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgedeki çiftçilerin ürün veriminde düşüş yaşandığı ve sulama kaynaklarında kirlilik gözlendiğine dair şikayetleri üzerine harekete geçildiğini duyurdu.
Bu kapsamda, Çevre Denetim Ekipleri, şikayetlerin yoğunlaştığı Ellez Deresi ile bu dereye bağlı su kaynaklarında inceleme başlattı.
Yapılan denetimlerde, DESKİ tarafından arıtılmadan doğrudan Ellez Deresi’ne deşarj edilen atık suların çevre kirliliğine yol açtığı tespit edildi.
Tespitlerin ardından, Çevre Kanunu uyarınca DESKİ hakkında 1 milyon 600 bin liralık idari yaptırım kararı alındı.
Ayrıca, kirliliğe neden olan sorumlular hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’nın Siverek-Viranşehir karayolunda sollama manevrası sırasında kontrolden çıkan bir kamyon,, takla atarak yan yola devrildi.
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde serinlemek için Fırat Nehri’ne giren iki kız kardeşten biri boğularak hayatını kaybetti, diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına ilişkin toplam 1 milyar 401 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde otomobilin yolun karşısına geçmek isteyen şahsa çarpma anı çevredeki güvenlik kameralarınca an be an kaydedildi.