Barış Pınarı bölgesinden Ceylanpınar ve Akçakale'ye mermi yağıyor

Türkiye'nin kontrolünde olan Barış Pınarı bölgesinden Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ive Akçakale ilçelerine çok sayıda mermi düşüyor.
Suriye Milli Ordusu birliklerinin kontrolünde olan Rasulayn ve Tel Abyad'an sıkılan silahların mühimmatı Ceylanpınar ile Akçakale'de birçok adrese isabet ediyor. Yerel kaynakların iddialarına göre ÖSO askerlerinin kendi aralarında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle çatıştığı belirtiliyor.
Çıkan çatışmada seken kurşunlar, her iki ilçede de yerleşim yerlerine isabet ediyor.
Rasulayn'da kendi aralarında çatışan ÖSO mensuplarının açtığı ateş sonucu Ceylanpınar'da bir çocuk ağır yaralanıp Şanlıurfa'ya sevk edilirken 2 kişinin tedavisi sürüyor.
Tel Abyad'dan açılan ateş sonucu ise Öncül Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Akdoğan adlı şahsın evinin bahçesine mermi isabet etti. Evde kimseye isabet etmemesi olası bir faciayı önledi.
Adnan Menderes Mahallesi'nde oturan Ömer Toymat adlı şahsın da evinin duvarına isabet eden mermi şans eseri kimseye isabet etmedi.
Ara ara çıkan ufak çapı çatışmalar nedeniyle her iki ilçe halkı tedirginlik yaşıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö