Başbakan Yıldırım'dan kaçırılan 3 Türkiyeli için telefon görüşmesi

Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa El Sarraj ile telefonda görüşerek, kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının bir an önce kurtarılması beklediklerini ifade etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa El Sarraj ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım Libya'da kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının bulunması için tüm imkanlarının seferber ettiklerini söyledi.
Görüşmede, Libya'da kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının durumu ele alındı. Yıldırım, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye vatandaşlarının bir an önce kurtarılması beklentisini vurguladı ve bu konuda her türlü yardıma hazır olunduğunu belirtti.
Başbakan Sarraj, Libya makamlarının, kaçırılan 3 vatandaşın kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve en kısa sürede kurtarmayı ümit ettiklerini belirterek, gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Görüşmede ayrıca, Libya’nın bölünmüşlüğünün aşılarak, bir an önce istikrara kavuşmasına verilen önem bir kez daha vurgulanarak, BM Genel Kurulu’nda açıklanan yeni yol haritasına Türkiye'nin desteği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 32 yıl geçti. 29'u erkek, 4'ü kadın olmak üzere 33 sivilin katledildiği olayın ardından mahkemelerden beklenen adalet hâlâ sağlanamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrindeki zirvede, "israilin Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında hepimizin bildiği üzere Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor." dedi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birlik, kardeşlik ve zulme karşı direniş bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17. Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Azerbaycan’ın Fuzuli şehrine ulaştı.