"Birinci Uluslararası Âlime ve Vaizeler Konferansı" İstanbul'da başladı

Dünyanın birçok ülkesinden âlime, akademisyen ve vaizelerin katılımıyla gerçekleştirilen "Birinci Uluslararası Âlime ve Vaizeler Konferansı" İstanbul'da başladı.
Filistinli kadınların kararlılığını desteklemek konusunda ve Gazze'deki kadınların, çocukların ve ailelerin yaşadığı acılara dikkat çekmek amacıyla, Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Âlimler ve Davetçiler Birliği, Filistin Âlimler Birliği ve Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği tarafından gerçekleştirilen "Birinci Uluslararası Âlime ve Vaizeler Konferansı" başladı.
"Tufanın Elçileri" başlığıyla Beylikdüzü'nde bir otelde gerçekleştirilen konferansa; Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı İsam Beşir, Alime ve Vaizeler Konferansı Başkanı Dr. Sacide Ebu Faris'in yanı sıra İslam dünyasından çok sayıda kişi katılım sağladı.
Hafız Mustafa Serttunç'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği video konferans ile bir mesaj gönderdi.
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla devam eden konferans, 23-24 Nisan tarihlerinde çeşitli oturumlarla devam edecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Sarıbıyık köyünde, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeni köydeki bir ahırın duvarı çöktü, 20 koyun enkazın altında kaldı.
Batman’ın Beşiri ilçesinde görevli Mardinli Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Taş, silah bakımını yaparken kazara kendini vurdu. Ağır yaralanan Taş, altı gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
İstanbul'da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er bir geçmiş olsun mesajı yayınlayarak, depremin hissedildiği bölgelerdeki vatandaşlara destek ve dayanışma duygularını iletti.
Marmara Denizi'nde yaşanan 6,2'lik deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan İstanbullular, yeni bir depremin olabileceği ihtimaline karşı evlerine girmek yerine yanlarında alabildikleri eşyalar ile park ve bahçelere akın etti.