Bursa'da zanaat atölyeleri açıldı

Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen `Zanaat Atölyeleri` kapsamında Bursa’da 6 okulda, 7 alanda toplam 59 farklı atölye programı beceri eğitimleri başlatıldı.
Meslek liselerinin kapılarının ilk kez ortaokul kademesindeki öğrenciler için de açıldığı uygulama, Bursa’da M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla başladı.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde zanaat atölyeleri kapsamında açılan kursları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, yetkililerden bilgi aldı.
Programın öğrenciler için meslek edinme yolculuğunun bir başlangıcı olduğunu ifade eden Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Zanaat Atölyeleri, 7. sınıftan itibaren istekli olan öğrencilerin becerilerini keşfetmelerine, potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve mesleki eğitimde sağlam bir temel atmalarına imkan sunacak. Bu tür eğitimler gençlerin gelecekteki kariyerlerini şekillendirmede önemli bir rol oynayacak ve onları inovasyon odaklı düşünmeye teşvik edecek." dedi.
Öğrenciler memnun
Programa katılan öğrenciler, atölye çalışmaları sırasında hem teorik bilgilerini pekiştiriyor hem de pratik uygulamalarla bu bilgileri hayata geçirme fırsatı buluyor. Bu sayede, gençler mesleki yetkinliklerini artırırken, gelecekteki kariyerleri için bilinçli seçimler yapmalarına yardımcı olacak deneyimler kazanıyor. Öğrenciler, kurslar sayesinde mesleki yetkinliklerinin yanı sıra takım çalışması, problem çözme ve proje yönetimi gibi becerilerini de geliştirdiklerini ifade ettiler.
Öğrencilere modül başarı belgesi verilecek
Beceri Geliştirme Programı ile resmî ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında en az 7. sınıf düzeyinde öğrenim gören istekli öğrencilerin temel mesleki becerileri kazanmalarını, mesleğe erişimlerini kolaylaştırmayı ve mesleği sevdirmeyi hedefliyor.
Bu kapsamda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanan alanların temel becerilerini içeren derslere ait modüler programlardan yararlanılarak 55 modüler kurs programı hazırlandı.
Günlük eğitim süresi en fazla altı ders saati olarak uygulanan kurslara devam eden öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak. Beceri geliştirme programlarını başarıyla tamamlayanlara Bakanlıkça belirlenen modül başarı belgesi verilecek ve verilen belgeler öğrencinin e-Portfolyo'suna işlenecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.