Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle hem transit gemi geçişleri hem de bazı feribot seferleri geçici olarak durduruldu.
Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deniz ulaşımında görüş mesafesinin ciddi şekilde azalması sebebiyle, saat 06.20 itibarıyla boğazın kuzey ve güney yönlerinden çift yönlü transit gemi trafiğine kapatıldığı bildirildi.
Yetkililer, sisin etkisini yitirmesinin ardından gemi geçişlerinin kontrollü şekilde yeniden başlatılacağını duyurdu.
Yoğun sis, sadece uluslararası gemi trafiğini değil, yerel deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.
Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında yapılması planlanan feribot seferleri de geçici olarak askıya alındı.
GESTAŞ’tan yapılan açıklamada, hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte seferlerin tekrar başlayacağı bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin özellikle sabah saatlerinde yoğun sise karşı dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Uzmanlar, sisin gün içinde etkisini yavaş yavaş yitirmesini bekliyor.
Denizcilere uyarı
Boğazda seyir halindeki tüm kaptanlara VHF telsiz anonslarıyla bilgilendirme yapılırken, limanlarda bekleyen gemilere de manevra yapmamaları yönünde talimat verildi.
Çanakkale Boğazı, yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı geminin geçiş yaptığı, Türkiye'nin en stratejik su yollarından biri. Yoğun sis gibi doğa olayları hem güvenlik hem de trafik akışı açısından ciddi önem taşıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
41 ülkeden 200 sendikacının katıldığı kongrede, emek dünyasının dijitalleşme süreci ve sosyal adalet teması masaya yatırıldı. Program, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla devam etti.
"Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla yarın düzenlenecek Mevlid-i Nebi programı öncesinde tüm cadde ve sokaklarda Muhammedi atmosferi hakim olurken Bağlar esnafı komşu ve müşterilerine hem lokum dağıttı hem de etkinliğe davet etti.
Bursa’da trafik ve otoyol jandarması ekipleri 2 bin 425 kişiye temel trafik kuralları ve trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine yönelik uygulamalı trafik eğitimi verdi.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, suç işlemek amacıyla örgüt kuran şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.