Çiftçiye 284 milyon liralık destek
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemeleri kapsamında üreticilere toplam 284 milyon liralık ödeme yapacaklarını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemeleri kapsamında, çiğ süt, malak, kırsal kalkınma, sertifikalı tohum üretim ve sertifikalı fidan üretim desteği adı altında üreticilere toplam 284 milyon liralık ödeme yapacaklarını bildirdi.
Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Mayıs-Haziran dönemi için 275 bin yetiştiricimize 148 milyon liralık çiğ süt desteği ödemesi yapacağız. Ödemeler, TC kimlik numarasına göre yapılacak. TC Kimlik numarasının son hanesi 4,6,8 olan üreticilere bugün (8 Kasım 2019) saat 18.00'dan sonra, 0,2 olanlara ise 15 Kasım 2019 saat 18.00 itibariyle ödeme yapılacak. Bu ödemelerle birlikte 2019 yılı Ocak ayından bu yana çiğ süt üreticilerimize toplam 915 milyon lira ödemiş olacağız.
Ayrıca, 2018 yılı ikinci dönem malak desteği kapsamında 3 bin 465 yetiştiricimize 2,2 milyon lira, kırsal kalkınma desteği adı altında 5 bin 261 kişiye 131 milyon lira, sertifikalı tohum üretim ve sertifikalı fidan üretim desteği için de 12 firmaya 2,9 milyon lira ödeme yapacağız. Bu ödemelerimiz bu akşam (8 Kasım 2019) üreticilerimizin hesaplarına aktarılacak.
Böylece bir hafta içinde üreticilerimize toplam 284 milyon liralık destek ödemesi yapmış olacağız.
Yapacağımız bu destek ödemelerinin üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada öncülüğünde 12 ülkenin, Batı Şeria'daki yasa dışı israil yerleşimleriyle bağlantılı ticari ve ekonomik faaliyetlere karşı aldığı karardan memnuniyet duyuyoruz." dedi.
İzmir'de semt pazarlarında kurutmalık biber, patlıcan ve salçalık domates sezonu devam ederken, pazarcı esnafı ürünlere olan ilginin önceki yıllara göre azaldığını belirtti. Esnaf, sıcak havaların ürünlerin kurutulması açısından olumlu olduğunu ancak aşırı sıcakların tarladaki ürünlere zarar verebildiğini ifade etti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 2027-2029 Orta Vadeli Program'ın makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi, enflasyonun kalıcı biçimde düşürülmesi ve sürdürülebilir sosyal refahın sağlanmasını amaçladığını bildirdi.