Cizre Umut Kervanından Ramazan ayı öncesi hayırseverlere yardım çağrısı

Cizre’de hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesini gören Cizre Umut Kervanı, destek çağrısında bulundu.
Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar ulaştıran Umut Kervanı, Ramazan ayında yapacak yardımlar için çalışmalarını başlattı. Cizre Umut Kervanı, Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine yapacakları yardım için hayırseverlere çağrıda bulundu.
Cizre Umut Kervanı Başkanı Adar Aşut, Ramazan ayı için çalışmalarının startını verdiklerini belirtti.
Aşut, “Malumunuz Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu ayda hayırseverlerin yapacağı yardımlar muhtaç aileler açısından çok önemlidir. Bize başvuran binlerce mağdur ailenin gözü Ramazan ayında verilecek fitre ve zekattadır. Yani muhtaç ailelerimizin Ramazan ayında beklentileri çoktur." dedi.
Her ramazan ayında Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aşut, şunları söyledi:
“Tüm üye ve gönüllülerimizle birlikte Ramazan ayı çalışmalarını başlattık. İlk olarak Ramazan öncesi yakın bir zamanda mağdur, muhtaç, yoksul ve kimsesiz durumda olan ailelerimize gıda paketleri, kırmızı et ve hayır severlerin verecekleri başka yardımları iftar ve sahurlara ulaştıracağız inşallah. Hayırseverlerin de bu çalışmaları gelip görmelerini ve yardım ulaştırdığımız ailelere birlikte giderek hayra ortak olmalarını istiyoruz. İnşallah bu Ramazan'ın bereketinden hepimiz istifade ederiz. Ramazan umuttur, dolayısıyla tüm hayırseverleri bu umuda ve beklentiye katkı sunmaya davet ediyorum. Şimdiden yapacakları yardımları Rabbim kendi katında kabul etsin.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin Suriye'nin güneyine yönelik saldırıları kınayarak "bu saldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.