Çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu
Gaziantep’te temizlik görevlisi tarafından çöp konteynerine atılmış bir erkek bebek cesedi bulundu.
Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinde temizlik görevlisi tarafından çöp konteynerinde yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi bulundu.
Olay, Şehitkâmil ilçesi 8 Şubat Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, topladığı çöpleri konteynerine döken temizlik görevlisi bir bebek cesediyle karşılaştı. Temizlik görevlisinin durumu haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yeni doğmuş olduğu tahmin edilen bebeğin öldüğünü tespit etti.
Temizlik görevlisi Mustafa Çavuş, "Ben bu bölgede temizlik görevlisiyim. Çöpleri konteynere boşalttığım sırada bir göbek bağı gördüm. Üzerini açınca bir bebek olduğunu fark ettim. Hemen amirlerime ve polise bilgi verdim." dedi.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis çevrede bulunan iş yerlerinin kameralarını incelerken, yapılan araştırmalar ve görgü tanıklarının ifadelerine göre bebek cesedinin bir kadın tarafından bırakıldığı tespit edildi.
Bebek cesedini konteynere bıraktığı belirtilen kadının kimliğinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatılırken, bebeğin cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), son dönemde sosyal medyada namaza yönelik alaycı ve küçümseyici tutumlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. “Namaz kırmızı çizgimizdir” başlığıyla yayımlanan açıklamada, namazın İslam’daki yeri ve müminin kimliğini belirleyen temel bir ibadet olduğu vurgulandı.
Eylül ayı, Filistin Devletinin İngiltere, Fransa, Kanada gibi önemli ülkelerce tanınmasıyla uluslararası arenada dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM ve Beyaz Saray'daki temasları yoğun diplomasi trafiğine sahne oldu. Türkiye'de ise HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayı ve hükümetin yeni eğitim yılı temasları iç politikada öne çıktı.
HAMAS, işgal rejimi ile Somaliland arasındaki karşılıklı tanıma girişiminin Filistin halkına karşı işlenen suçları örtme amacı taşıdığını belirtti.
Katar, işgalci rejim ile Somaliland bölgesi arasında karşılıklı tanıma yönünde yapılan açıklamayı kesin bir dille reddetti.