Çin’nin Wuhan kenti ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Covid-19 salgına karşı alınan tedbirler kapsamında, camiler ibadete kapatıldığı için Beraat Kandili camilerde ihya edilmedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 19 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsü salgının bulaşma riskine karşı camilerin kapalı olacağını ve sadece ezanların camide okunacağı bilgisi kamuoyuna paylaşılmıştı.
Diyarbakır tarihi Ulu Cami başta olmak üzere, 27 sahabenin medfun bulunduğu tarihi Hazreti Süleyman Cami ve Nebi Peygamber Cami’nde de Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen ‘Beraat Gecesi’ Müslümanlar tarafından ihya edilemedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Lübnan Hizbullahı'nın simge ismi Hasan Nasrallah'ın, işgalci siyonist rejim tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit olmasının üzerinden iki yıl geçti.
Sosyal medya hesabından "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek." paylaşımı yapan Ali Tarakcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Tarakcı'nın adresinde arama yapılarak dijital materyallerine el konuldu.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı okul önündeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 10 şüpheliden saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen H.O. ile aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Türkiye, siyonist rejimin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik ifadelerini reddederek, Gazze'deki saldırılar ve bölgedeki politikalarının propaganda yoluyla gizlenemeyeceğini bildirdi.