Çin’nin Wuhan kenti ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Covid-19 salgına karşı alınan tedbirler kapsamında, camiler ibadete kapatıldığı için Beraat Kandili camilerde ihya edilmedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 19 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsü salgının bulaşma riskine karşı camilerin kapalı olacağını ve sadece ezanların camide okunacağı bilgisi kamuoyuna paylaşılmıştı.
Diyarbakır tarihi Ulu Cami başta olmak üzere, 27 sahabenin medfun bulunduğu tarihi Hazreti Süleyman Cami ve Nebi Peygamber Cami’nde de Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen ‘Beraat Gecesi’ Müslümanlar tarafından ihya edilemedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa'nın Kestel ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Milletin taleplerini, beklentilerini karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım istiyoruz.” dedi.
AFAD, "Konteyner talep etmeyen ve kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzede vatandaşlarımıza hane başına 162 bin TL; konteyner talep eden vatandaşlarımıza hane başına 72 bin TL nakdi yardım yapılacaktır." açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.