Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezyalı mevkidaşı Subianto ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefon üzerinden görüştü.
Görüşmede, Türkiye ile Endonezya arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik konular ele alınırken, bölgesel ve küresel meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin uluslararası platformlarda sergilediği dayanışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş birliğinin devam etmesinin her iki ülkenin yararına olacağını ifade etti.
Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin ticaret ve savunma sanayisi başta olmak üzere farklı alanlarda ilerletilmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yöndeki çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'yu Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne davet etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Marmara ilçesi Koyun Adası açıklarında su alan yelkenli teknenin karaya oturmasının ardından kayalık bölgede mahsur kalan 2 kişi, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Malatya'da yapılan çalışmalarda narkotik operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 48 bin 348 sentetik ecza hap ele geçirildi.
Van'ın Tuşba ilçesinde bir öğrencinin okula pompalı tüfekle gelmesiyle ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, ailelere uyarılarda bulunarak çocukların sosyal medya etkisi ve aile ortamı gibi yönlerden ele alınması gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR tarafından Şanlıurfa'da "Selahaddin'in Kudüs'ü" temasıyla Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli düzenlenecek. Kürtçe, Arapça ve İngilizce duyurusu da yapılan program, 2 Ekim 2026 Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.