Darmık Dağı eteğindeki köylüler İLKHA’ya konuştu

Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Darmık Dağı eteğinde bulunan köylüler yaşadıklarını İLKHA'ya anlattılar.
TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonu 14’üncü gününde devam ediyor. Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi ile Kilis’in Gülbaba köyü arasında bulunan Darmık Dağında yoğun sis altında PKK mevzilerine yönelik bombardıman sürüyor.
PKK mevzilerinin aralıksız olarak bombalandığını söyleyen köylüler, köylerinin karşısında bulunan küçük Darmık dağının ele geçirildiği, büyük Darmık dağının ise gece gündüz bombalandığını aktardılar.
"Oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyorlar"
Köy sakinlerinden Halil Çelik, “Mayın sahasını temizlemeye çalışıyorlar. Köyümüzün üst tarafında bulunan bir köyü alıp orayı arındırdılar. Orada birçok mağara var. Buralarda bulunan PKK mevzilerine ateş ediyorlar. Uçaklarla en tepelere vuruyorlar, mevzileri dağıtıyorlar. Bombardıman bir gün değil, her gün.” dedi.
Bomba seslerinin sürekli yükseldiğini belirten köy sakilerinden Rüstem Yıldırım ise olup biten her şeye millet olarak şahit olduklarını belirterek, "Biz olayın hal olmasını ve bitmesini isteyenlerdeniz. Elhamdülillah bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Amerikan’ın Türkiye’yi de dağıtmak istediğini belirten Yıldırım, “Nasıl ki Irak bozulup dağıldı. Suriye dağıldı, dağılıyor. Amerika tıpkı oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyor. Amerika'ya güvenmeselerdi, ABD'de onlara silah vermeseydi, bugün bu durumda olmazdık. Amerika 12-13 bin kilometrelik bir yerden geliyor ve burada bizi birimize düşürüyor. Bizi birbirimize kırdırıyor. O dağlardan atılan roketler evlerimize ve meydanlara isabet ediyor. Vatandaşlarımız ölüyor. Peki, yazık değil mi? Amerika'nın kendisi fiilen burada yok belki ama vekilleri burada ve o vekillerinin kim olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit, M. Sait Çelik, Mehmet Aslan - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Anayasa ve devlet bağlamında biz, öncelikle milletin manevi ve maddi imkânlarıyla bağlı bir eğitim sistemi kurgulamak zorundayız." dedi.
HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisinde, "Anayasanın başlangıç kısmı, manifesto niteliğinde yeniden kaleme alınmalıdır", "Yeni anayasa, herkesin kendisini eşit hissettiği ve ait hissedebileceği kapsayıcı bir vatandaşlık anlayışı üzerine inşa edilmelidir", "Hak ve adalet merkezli bir anlayışla hazırlanmalı", "Tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmalı" ifadeleri yer aldı.
Prof. Dr. Yasin Aktay, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, 1982 darbe anayasasına işaret ederek, "İlk 4 maddeye de dokunmayacaksan, niye o zahmete katlanıyorsun? İlk o maddeleri değiştirmediğimiz zaman, yapılacak hiçbir şeyin olmayacağını düşünüyorum." dedi.
İslam Hukukçusu Dr. Adnan Akalın, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin yeni anayasasında, İslam’ın evrensel değerleri ile modern hukukun teknik araçları birleştirilerek bireyin hem hukuken hem ahlaken korunacağı güçlü bir çerçeve oluşturulmalıdır." dedi.