Diyarbakır sanayisinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 2'nci Sanayi Sitesi'nde meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı.
Merkez Kayapınar ilçesi 2'nci Sanayi Bölgesi 39'uncu sokak 4'üncü blokta bulunan bir işyerinin ikinci katında saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi.
Yangının kısa süre içerisinde büyümesiyle alevler, yanındaki 3 dükkânı da etkisi altına aldı.
Haber verilmesi üzerine yangın yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen, yangın giderek büyüyerek kontrolden çıktı ve yan dükkanlara da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin büyüyen yangına karşısında yetersiz kalması üzerine destek birimlere haber verildi.
Yangının diğer iş yerlerini de etkilemesi üzerine destek olarak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, TOMA araçları, park sulama araçları ve AFAD ekipleri de yangın yerine sevk edildi.
Yangının ulaşma ihtimali olan iş yerlerindeki taşınabilir malzemeler, çevredeki vatandaşların yardımlaşmasıyla daha güvenli alanlara taşındı.
Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın yerine çok sayıda sağlık ekibi de yönlendirildi.
Biri itfaiye çalışanı, 3'ü de vatandaş olmak üzere 4 kişi dumandan etkilendi. Yangın yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesiyle dumandan etkilenen vatandaşların tedavileri ayakta gerçekleştirildi.
Çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra, park sulama tankerleri ve TOMA araçlarının uzun uğraşları sonucunda yangın 3 buçuk saat sonra kontrol altına alınabildi.
Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği yangın yerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Yangının çıktığı işyerlerinde soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirilirken, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Temmuz 2025 Çarşamba günü kent genelinde planlı bakım, onarım ve tadilat çalışmaları kapsamında birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde büyük marketlerde şok edici sonuçlarla karşılaştı.
Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.