Diyarbakır sanayisinde çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 2'nci Sanayi Sitesi'nde meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı.
Merkez Kayapınar ilçesi 2'nci Sanayi Bölgesi 39'uncu sokak 4'üncü blokta bulunan bir işyerinin ikinci katında saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi.
Yangının kısa süre içerisinde büyümesiyle alevler, yanındaki 3 dükkânı da etkisi altına aldı.
Haber verilmesi üzerine yangın yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen, yangın giderek büyüyerek kontrolden çıktı ve yan dükkanlara da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin büyüyen yangına karşısında yetersiz kalması üzerine destek birimlere haber verildi.
Yangının diğer iş yerlerini de etkilemesi üzerine destek olarak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, TOMA araçları, park sulama araçları ve AFAD ekipleri de yangın yerine sevk edildi.

Yangının ulaşma ihtimali olan iş yerlerindeki taşınabilir malzemeler, çevredeki vatandaşların yardımlaşmasıyla daha güvenli alanlara taşındı.
Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın yerine çok sayıda sağlık ekibi de yönlendirildi.

Biri itfaiye çalışanı, 3'ü de vatandaş olmak üzere 4 kişi dumandan etkilendi. Yangın yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesiyle dumandan etkilenen vatandaşların tedavileri ayakta gerçekleştirildi.

Çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra, park sulama tankerleri ve TOMA araçlarının uzun uğraşları sonucunda yangın 3 buçuk saat sonra kontrol altına alınabildi.
Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği yangın yerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Yangının çıktığı işyerlerinde soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirilirken, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da bir markette çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Olayda can kaybı yaşanmazken, markette büyük maddi hasar meydana geldi.
Siirt’in Kurtalan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 16 yaşındaki A.D. yaşamını yitirdi, sürücü ise yaralandı.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. 2 Kasım Pazar günü Şanlıurfa genelinde geniş kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu. Sabah saatlerinde başlayacak çalışmaların akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.
Avrupa Yetim Eli Suriye’de evine bomba isabet etmesi sonucu sol bacağını kaybeden 14 yaşındaki Nur Çubukçu’ya protez bacak yardımında bulundu. Protez bacağın sorun çıkarması üzerine küçük kıza ikinci kez protez desteği sağlandı.