Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi: 149 tutuklama

Diyarbakır’da geçen ay düzenlenen asayiş uygulamalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken gözaltına alınan 442 kişiden 149’u tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ile ilçe emniyet ekiplerinin katılımıyla eğlence mekanları, metruk yapılar, park ve bahçeler, okul çevreleri ile halkın yoğun bulunduğu alanlarda yapılan kapsamlı denetimler sonucunda çeşitli suçlara karıştığı değerlendirilen 442 kişi gözaltına alındı.
Yapılan uygulamalarda 3 uzun namlulu tüfek, 117 ruhsatsız tabanca, 53 av tüfeği, 27 kurusıkı tabanca ve 1659 adet fişek ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 149’u tutuklanırken, diğerleri savcılık ve emniyet sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan 243 kişi de yakalanarak cezaevine teslim edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan şahıs yakalandı.
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı, Mayıs 2025 itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 artarak 15 milyon 883 bin 683 kişiye ulaştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana, Gaziantep, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 10 ilde düzenlenen jandarma operasyonlarında 5 organize suç örgütüne darbe vurulduğunu açıkladı. 74 şüpheli yakalandı, 38'i tutuklandı.
Şanlıurfa’da bir apartmanın giriş katında çıkan yangında 1’i çocuk 3 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.