Diyarbakır'da eyleme katılan aile sayısı 24 oldu

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlatları için eylem yapan ailelere acılı bir anne daha katıldı. Böylece eyleme katılan aile sayısı 24'e çıkmış oldu.
2014 yılında kızı Altun Çiçek'in kuzenleri tarafından kandırılarak Lice kırsalına götürülüp dağa kaçırıldığını söyleyen anne Nihan Çiçek, HDP İl Başkanlığı binası önüne gelerek oturma eylemine katıldı.
Kızı Altun Çiçek'in 19 yaşındayken kaçırıldığını belirten anne Çiçek, 15 yıl boyunca kızını yetim olarak tek başına büyüttüğünü kaydetti.
"Kızımı kaçıranlar Diyarbakır'da ellerini kollarını sallayarak geziyorlar"
Kaçırıldığından bu yana kızını aradığını vurgulayan Nihan Çiçek, "2014 yılından beri kızım kayıptır. 5 yıl oldu kızımı arıyorum. Gittiği günden beri gözüm kulağım kapıdadır. Hep bekliyorum. Kaçırılırken 19 yaşındaydı. Kaçırıldıktan bir yıl sonra bana telefon açtılar. Kızım yaralanmıştı. Kızım kaçırıldığı zaman 3 aylık nişanlıydı. Benim kızımı kaçıranlar hala Diyarbakır'da ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Kızım hastaneye gitti daha sonra gelmedi. Bütün mercilere başvurdum. Hastayım, evde işimi yapamıyorum. Tek başıma büyüttüm kızımı. Babası 15 yıldır vefat etmiş. E. A. ve T. A. isimli kuzenleri benim kızımı kandırıp kaçırdılar. Kızım gelene kadar burada eylemde olacağım." dedi. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ekim ayının “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ilan edilmesi kapsamında, bugün Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes anlaşmasıyla her şeyin bitmediğine işaret ederek, " Öncelikle israilin attığı imzanın arkasında durması temin edilmelidir. İkincisi, Gazze'nin yeniden süratle ayağa kaldırılmasıdır." dedi.