Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı apartmanda yangın çıktı. Yangın faciasında 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti; 14 kişi yaralandı.
Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi'nde bulunan sitedeki 13 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Rojava Sitesi'nin son katında çıkan yangın, faciaya yol açtı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Yangının çıktığı apartmanda mahsur kalan vatandaşlar tahliye edilirken, yangında 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında itfaiye erlerinin de bulunduğu 14 kişi yaralandı.
Merdivenleri kaplayan duman nedeniyle binadaki 1’i bebek 38 kişi sepetli vinç yardımıyla tahliye edildi.
Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile birlikte yangının meydana geldiği siteye gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, hastaneye kaldırılan 17 kişiden 2'si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Denizli, Aydın'ın iç kesimleri, Burdur, Bolu, Eskişehir ve Hakkâri çevreleri ile Afyonkarahisar ve Isparta'nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak bekleniyor.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, lastik bottaki 18 düzensiz göçmen yakalandı.
Kırklareli'nde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.