Elâzığ Umut Kervanı deprem bölgesinde yardım faaliyetlerine devam ediyor

Elâzığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşları soğuk havanın etkisinden korumak için battaniye, mont, kumanya ve sıcak çorba dağıtımı yapıldı.
Elâzığ Umut Kervanı Derneği depremin ardından üşüyen gönülleri ısıtma adına çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor.
Elazğı Umut Kervanı, deprem sonrası evlerine giremeyen ve sokakta çadırlarda, camide ve taziye evi içerisinde kalan vatandaşların soğuk havadan korunmaları için gün içinde belirli saatlerde çorba dağıtımı yaparken, kaldıkları mekânlarda bir nebze de olsa rahat uyumaları için battaniye, mont ve temel ihtiyaçlar için kumanya dağıtımı gerçekleştiriyor.
Depremin yaşandığı ilk andan itibaren tespit çalışmalarını sürdüren Elâzığ Umut Kervanı Derneği, özellikle Mustafapaşa ve Sürsürü mahallelerinde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Elâzığ Umut Kervanı Derneği organizesinde merkezi Avrupa’da bulunan İHO-EBRAR ve Avrupa Yetimeli yardım kuruluşlarının Elazığ’da yaşanan deprem sonrası evlerine giremeyen ve dışarıda sabahlamak zorunda kalan vatandaşlara hayırseverlerin yapmış oldukları yardımları gece gündüz kesintisiz bir şekilde ulaştırmaya devam ediyor.
Bu gibi hayırlı çalışmaların devamı için Elâzığ Umut Kervanı hayırseverler ve Avrupa merkezli yardım kuruluşları ile depremzedeler arasında köprü görevi görmeye devam ediyor. Depremzedeler için yapılan yardımların artması yaşanan her sıkıntının azalmasına ve manevi destek olma adına atılacak çok hayırlı bir çalışma olacaktır. (Mustafa Daştan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö