Evi çöken aile yardım bekliyor

Mardin’de şiddetli yağış nedeniyle evleri çöken 6 nüfuslu Güngör ailesi, yardım bekliyor.
Mardin merkez ve ilçelerinde yaklaşık bir aydır devam eden ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar, zor anlar yaşatıyor.
Yağışlar sonrası, Kızıltepe ilçesine bağlı Çağıl (Meşkoka Siméla) Mahallesi’nde (Köyü) 6 nüfuslu Güngör ailesinin kerpiç evlerinin bir kısmı çöktü. Ölü ve yaralının olmadığı olayda maddi hasar oluştu.
Evlerinin çökmesi sonucu mağdur olduklarını belirten Baba Ali Güngör, maddi durumunun olmadığını ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.
Baba Güngör, “Malum bölgede bir aydır şiddetli yağmurlar etkili oluyor. Dün saat: 11.00 sıralarında çatırdama sesleri geldi, anladım ki ev yıkılacak. Hemen dışarı çıktık. Aradan 5 dakika geçmedi, ev çöktü. Evsiz kaldık. Eşim kafatasından ameliyat oldu, şu an yatalak. Bu kadar nüfusumuzla perişan haldeyim. Yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı, 2022'de girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden bir askerin naaşını arama faaliyetleri kapsamında 19 askerin bir mağarada metan gazından etkilendiğini, 5'inin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.