Gaziantep'te 3 bin 645 araç trafikten menedildi

Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 2025 Mart ayında yapılan denetimlerde binlerce araç ve sürücüsüne ceza kesildi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddelerini ihlal ettiği tespit edilen toplam 81 bin 344 sürücü ve araç plakasına cezai işlem uygulandığı ve 3 bin 645 aracın trafikten men edildiği kaydedildi.
Yapılan açıklamada, 40 bin 983 ticari araç ve 30 bin 630 motosiklet olmak üzere, toplam 194 bin 550 araç denetlenmiş, 26 bin 531 araç plakasına EDS üzerinden tespit edilen ihlallerden ceza kesildiğini belirtildi.
25 bin 558 aracın tescil plakasına hatalı park etmekten, 25 bin 412 sürücüye ve araç plakasına hız ihlali yapmaktan, 8 bin 919 sürücüye ve araç plakasına kırmızı ışık ihlali yapmaktan cezai işlem uygulandı.
3 bin 259 motosiklet sürücüsüne koruyucu başlık takmamaktan, 163 sürücüye abartı egzoz ve drift yapmaktan, 7 bin 793 sürücü ve araç plakasına da diğer ilgili trafik ihlallerinden ceza kesildiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt Valiliği, 14 Nisan Pazartesi öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan araç, kısa sürede küle döndü.
Memur-Sen, 30 yılı aşkın sürenin birikimiyle hazırladığı "Kamu Personel Sistemi: Tarihçe-Tespit-Teklif" raporunu kamuoyu ile paylaştı. Genel Başkan Ali Yalçın, raporun kamu görevlilerine ve Türkiye'nin geleceğine olan katkılarını vurguladı.
Siirt merkezde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır olmak üzere iki kişi yaralandı.