Genç zabıtalar okul kantinlerini denetledi

Gaziantep’te geçtiğimiz sene ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan “Minik Zabıtalar Görev Başında" projesine bu yıl dahil edilen ortaokul ve lise öğrencileri, okul kantinlerinde denetim yaptı.
Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesince organize edilen "Minik Zabıtalar Görev Başında" projesi kapsamında ilçede bulunan okullardan seçilen genç zabıtalar okul kantinlerini denetledi.
Tıpkı ağabeyleri gibi denetim yetkisine sahip olan minik ve genç zabıtaların kantin denetimlerine eşlik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, proje ile ilgili bilgi verdi. Tahmazoğlu, minik ve genç zabıtaların ceza yazma yetkilerinin olmadığını ve sadece denetim yapma yetkilerinin olduğunu söyledi.
Tahmazoğlu,“Denetim çok önemli. Zaten kendi zabıtalarımız ilçemizde denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyorlar. Bizim yaklaşık 160 tane okulumuz var. Bunların hepsini aynı anda denetleme şansımız olmadığı için bunu kaynağında denetleme yoluna gidiyoruz. İlkokullarda minik zabıtalarımız, ortaokul ve liselerde ise genç zabıtalarımız aracılığı ile denetim sağlıyoruz.” dedi.
Okullarda gönüllü olarak bu işi isteyen öğrencilere eğitimler verip bir zabıta timi kurduklarını belirten Tahmazoğlu, “Bunlar sürekli okullarda bulundukları için okul kantinlerinde hijyene ve diğer ürünlerin sıhhi olup olmamaları konusunda denetimlerini yapıyorlar. Sonrasında uygunsuz gördükleri bir durum olduğunda bizim zabıtalarımız ile irtibata geçerek gerekli işlemleri yapıyorlar. İnşallah bunlara gerek kalmadan kantinlerimiz ve diğer satıcılarımız yasalara uygun hareket ederse vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlamış olacaklar. Ben bu minik ve genç zabıtalarımıza sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Okudukları okullarda genç zabıta olarak görev yapan öğrenciler ise özellikle hijyene dikkat ettiklerini belirterek, hem arkadaşlarının hem de kendi sağlıkları için bu denetimleri yaptıklarını, denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri ve kantin içerisinde ki hijyene dikkat ettiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.