Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre kuzey, iç ve batı kesimlerinin bugün parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.
Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Trakya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Kuvvetli rüzgâr uyarısı: Rüzgârın; Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.