İçişleri Bakanlığı uyardı: Birçok bölgede kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilerine göre 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde birçok bölgede kuvvetli yağış, sağanak, gök gürültülü sağanak ve fırtına beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül Çarşamba günü Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.
Doğu Karadeniz'de ise Giresun çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.
1 Ekim'de birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor
1 Ekim Perşembe günü Adana ve Osmaniye çevreleri ile Mersin'in doğu, Hatay'ın kıyı ve Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Malatya'nın güney, Şanlıurfa ve Batman'ın kuzey, Muş'un batı ilçelerinde de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.
Vatandaşlara tedbir çağrısı
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Açıklamada, vatandaşların yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almaları gerektiği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yeşilyurt Genç Meclisi üyeleri, Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST’e katılarak teknoloji, bilim, havacılık ve savunma sanayisindeki yerli ve milli gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Kilis’te nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Sayıştay'ın 2025 yılı denetim raporlarına göre, 17 üniversite hastanesinde hekimlerin önemli bölümünün zorunlu Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nı yaptırmadığı veya poliçelerini kuruma bildirmediği tespit edildi. Sayı verilen 12 üniversitede en az 4 bin 886 hekim ve sağlık çalışanının sigorta kaydı bulunmuyor.
Diyarbakır’da İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine başıboş hayvanların toplanmasına yönelik çalışmalarını hızlandırmaları ve çalışmaları 31 Ekim’e kadar tamamlamaları talimatı verildi.